Virksomheder kan spare millioner ved at reducere sygefraværet

Del

Sygefraværet i Danmark koster hvert år samfundet mere end 40 mia.kr.* Og selv for en mindre virksomhed kan der være rigtig mange penge at spare ved at gøre en aktiv og målrettet indsats for at nedbringe det gennemsnitlige sygefravær med en dag eller to. Med andre ord kan din virksomhed spare millioner af kroner i reduceret sygefravær ved at investere i forebyggende sundhed.

– Højt sygefravær har en direkte indvirkning på en virksomheds rentabilitet og konkurrenceevne. Forebyggelse er derfor et spørgsmål, som ledelser og bestyrelser bør tage meget alvorligt,” siger Lars Roth, CSO hos MedHelp Care.

Det betyder 1% mindre sygefravær i penge

Arbejdsgivere anslås i gennemsnit at betale 100.000 DKK for hvert tilfælde af langtidssygefravær. Derudover medfører sygefravær ofte flere negative effekter. De nærmeste kolleger får en øget belastning og risikerer stressrelaterede sygdomme og sygefravær – en ond cirkel, som det kræver endnu flere ressourcer at bryde. Den mest rentable løsning er derfor at indsætte ressourcer på et langt tidligere tidspunkt.

MedHelp har beregnet, hvad en virksomhed med 500 ansatte med en gennemsnitsløn på 30.000 DKK og et sygefravær på seks procent kan spare ved at reducere sygefraværet med én procent. Svaret er 2.300.000 DKK.

Ovenstående tal gælder kun for en reduktion på én procent. Virksomheder, der arbejder systematisk og proaktivt og griber ind, når medarbejderne viser tidlige tegn på sygdom, har gode chancer for at reducere fraværet med helt op til 50 procent. I hårde nøgletal kan sundhedsinvesteringer derfor have en reel positiv effekt på resultatopgørelsen.

Psykisk sygdom – næsten halvdelen af omkostningerne

Rapporten fremhæver også en bekymrende tendens: Mentalt dårligt helbred stiger støt som årsag til langtidsfravær og er på vej mod et niveau, hvor halvdelen af alt langtidsfravær skyldes mentalt dårligt helbred.

Der er mange risici forbundet med øget mentalt dårligt helbred. Fra et omkostningsperspektiv er der grund til bekymring, da personer, der er sygemeldt på grund af mentale helbredsproblemer, ofte har en højere risiko for langtidssygefravær, tilbagevendende sygefravær og endda førtidspensionering.

Ved for eksempel at investere i “sundhedsfaktorer” på arbejdspladsen kan du som CEO undgå, at virksomheden ender i en uholdbar situation, både hvad angår omkostninger og sundhed.

Tag kontrol over sygefraværet

Da en lille procentdel af medarbejderne i en virksomhed har tendens til at stå for størstedelen af det samlede sygefravær, er det afgørende at fange personer med tidlige tegn på dårligt helbred i god tid.

Ved hjælp af årtiers statistik over sygefravær har MedHelp udviklet en AI, der identificerer personer med tidlige tegn på sygdom. Systemet er enkelt, sikkert og baseret på data. Det giver din HR-afdeling og dine ledere mulighed for at arbejde mere effektivt med forebyggende sundhed.

Vil du vide mere om, hvordan du kan tage kontrol over sygefraværet gennem vores Sundhedsplatform med AI? Book et møde, så fortæller vi dig mere!

Kontakt os for at høre om hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt os her, og vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Konkakta oss

Lorem ipsum dolor sit amet.