Højt stress sygefravær i offentlig service virksomhed

Del

En offentlig service virksomhed havde problemer med stress, og ønskede at nedsætte dette. 

Stress sygefravær på 3,6 million kr. om året

Gennem en periode hvor virksomheden havde brugt MedHelps sygeplejersker til at indsamle fraværsårsager i en PREMIUM løsning, kunne det konstateres at 23,6% af alt sygefraværet var relaterede til stress.

Analyse fra MedHelp portalen. Top 10 årsager bag sygefravær i virksomheden.

Virksomheden havde 950 sygedage relateret til sygefraværsårsagen stress. En sygedag blev beregnet til at koste DKK 3.800,-, hvilket betød at de direkte omkostninger i sygefravær relateret til stress var på DKK 3,6 million.

Indsatser for at nedsætte stress fraværet

Virksomheden iværksatte sammen med MedHelp en række indsatser for at nedbringe stress. Det var blandt andet forebyggelse og håndtering af stress gennem en stresspolitik samt uddannelse af lederne i forståelsen af stress, hvordan de spottede stress og hvad de selv kunne gøre.

Indsatserne havde stor effekt og sygedagene relateret til stress faldt fra 950 dage til 720 dage, svarende til 24 %. Dette betød en besparelse i på ca. DKK 875.000,-. Selve indsatserne kostede i omegnen af DKK 150.000,-, hvilket gav en ROI på 4,8.

Dette er en høj ROI for en arbejdsmiljøindsats. I 2012 kom ISSA (International Social Security Association) med en rapport baseret på 300 virksomheder, hvor konklusionen var at en investering i arbejdsmiljø forventes at give en ROI på 2,2.

Eller sagt på en anden måde.

Hver gang der investeres 1 krone i arbejdsmiljøet kommer dette 2,2 gange tilbage.

Den høje ROI i denne case, skyldes en målrettet indsats i arbejdsmiljøet konkret på den sygefraværsårsag der kostede flest sygedage.

Kontakt os her, og vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Konkakta oss

Lorem ipsum dolor sit amet.