Når din medarbejder sygemelder sig, er det din opgave som leder at lave opfølgning på sygemeldingen. Det er bedst hvis kontakten til medarbejderne er sat i system enten i jeres sygefraværspolitik eller gennem MedHelp portalen som opgaver du får tilsendt
Lige præcis hvilken dag I skal kontakte medarbejderen på kan være aftalt i jeres sygefraværspolitik. Men både intervaller som dag 1-5-15 og 1-5-10 er normale intervaller. Når du tager kontakt til din sygemeldte medarbejder, viser du dem, at de ikke er glemt. Kontakten til medarbejderne under sygemeldingen skal bære præg af tillid, nærvær og tryghed.
Første kontakt med medarbejderen er gerne den dag som medarbejderen melder sig syg. Her er samtalen ofte kort. Medarbejderen vil gerne fortælle de er syge, og du bør have fokus på om der er noget du skal gøre. Aflyse et møde eller give besked til kollegaen.
Dernæst skal du naturligvis afslutte samtalen med “god bedring”.
Næste gang du kontakter den sygemeldte medarbejder kan eventuelt være på dag 5 for sygemeldingen.
Her kan du bruge følgende spørgsmål som inspiration til samtalen:
Igen skal afslutningen være i stil med: “God bedring. Vi glæder os til at se dig!”
Hvis medarbejderen stadig er sygemeldt når der er gået 10-15 dage i sygemeldingen, så er det tid til at kontakte medarbejderen igen.
Samtalen her har flere formål. Igen nysgerrigheden og åbenheden for om der er noget du som leder eller virksomheden kan gøre. Omsorgen for medarbejderen. Men også forberedelsen til at hvis der ikke sker nogen ændring, så er næste step at medarbejderen bliver indkaldt til en sygefraværssamtale.
Du kan igen bruge følgende spørgsmål til inspiration:
Den lovpligtige sygefraværssamtalen skal være afholdt inden 4 uger fra første sygedag. Dette er jævnfør Sygedagpengelovens §7a.
Læs mange flere råd og detaljer om sygefraværssamtalen her og download skabeloner til sygefraværssamtalen her.
Det spørgsmål har vi fået en del gange efterhånden. Det korte svar er “Ja. Det skal du gøre”. Det lidt længere svar er: din opgave som leder når du ringer til medarbejderen, er jo at være leder. Altså at lede og fordele opgaverne – samt vise omsorg for medarbejderen.
Det handler altså ikke om sygdom, symptomer eller hvad medarbejderen fejler. Det er irrelevant, og du MÅ IKKE spørge om, hvad din medarbejder fejler. Retten til at ringe til medarbejderen er styret af Ledelsesretten, og de spørgsmål du må stille til medarbejderen under sygdom er beskrevet i “Vejledningen til om arbejdsgivers indhentelse af oplysninger i forbindelse med lønmodtagerens sygdom”
MedHelp A/S
Marielundvej 45B
2730 Herlev
Danmark
+45 70 207 203
Fejl: Kontaktformular ikke fundet.