Hvad er dine medarbejdere syge med?

Dela

MedHelp har netop udgivet en ny rapport, der sætter fokus på sygefraværsårsager. I rapporten kan du læse top 10 over sygefraværsårsager, som medarbejdere sygemelder sig med, lige fra muskel- og skeletbesvær på overkroppen til influenza og stress.

Rapporten er kommet til på baggrund af et udsnit af MedHelps kunder fra følgende brancher: Bygge- og anlæg, Industri, Offentlig service, Privat service og Transport. Dette dækker både over kommunale, private og statslige arbejdspladser. Sygemeldingerne er alle fra perioden 1. januar 2017 til 30. juni 2017, og i rapporten bliver tallene sammenlignet med 2016 tal fra samme periode. 

Ja tak, den rapport må jeg læse

 

Hvem er MedHelp?

MedHelp er en del af en nordisk koncern med ca. 400 ansatte, hvoraf 300 er sygeplejersker. Siden 2008 har MedHelp i Danmark hjulpet virksomheder med at nedsætte sygefraværet ved både at assistere virksomheder med sygemeldinger, håndtering af sygefraværet og rådgivning af indsatser for at nedsætte sygefraværet.

 

Hvor får MedHelp data omkring sygefraværsårsager?

I MedHelp sidder et team af sygeplejersker klar til at yde sundhedsfaglig rådgivning og omsorg både under en sygemelding og i perioder, hvor medarbejderne er raske. Disse sygeplejersker taler med medarbejderen i forbindelse med en sygemelding og registrerer en sygefraværsårsag til sygemeldingen. Sygefraværsårsagen er fortrolig for den enkelte medarbejder, det vil sige, at lederen aldrig får sygefraværsårsagen at vide for den enkelte medarbejder. I anonymiseret form kan virksomheden få indsigt i de sygefraværsårsager, som er aktuelle på den givne arbejdsplads.

 

Hvad bruges sygefraværsårsagerne til?

Det at få indsigt i de overordnede sygefraværsårsager er helt unikt. Sygefraværsårsagerne kan danne beslutningsgrundlag for forbedringer af arbejdsmiljøet og sundheden på arbejdspladsen. Med bedre sundhed og forbedret arbejdsmiljø påvirkes både sygefraværet, produktiviteten og bundlinjen positivt. Sygefraværsårsagerne kan analyseres på alle dele af virksomheden, så længe at antallet af sygemeldinger er højt nok og anonymiseringen ikke brydes. Dette betyder, at indsigt i årsagerne til sygefraværet kan danne grundlag for handleplaner med konkrete målrettede indsatser til at nedsætte sygefraværet og fremme arbejdsmiljøet.

 

Det rentable arbejde med sygefravær

I MedHelp Sygefraværs fokus kan du læse to business cases på virksomheder, der har nedsat deres sygefravær gennem fokus på sygefraværsårsagerne og konkrete indsatser på en sygefraværsårsag. Efter en periode blev effekten af indsatserne målt, og i de to eksempler har det givet en ROI på 4,2 og 4,8. Dette er en meget høj ROI for en arbejdsmiljøindsats, der typisk giver en ROI på 2,2. (Kilde ISSA 2012)

 

Ja tak, den rapport må jeg læse

Kontakt os her, og vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Konkakta oss

Lorem ipsum dolor sit amet.