Færre infektioner ved nudging til bedre håndhygiejne

Del

I samarbejde med Kemp & Lauritzen og Berendsen ønskede vi at teste hvorvidt at sygefraværet kunne nedsættes blot ved at få flere til at vaske hænder ordentligt. Udgangspunktet var en lokation i Kemp & Lauritzen med 250 funktionærer. Denne lokation blev udvalgt som test site grundet højere andel af infektionssygdomme end resten af Kemp & Lauritzen der blev ”benchmark site”.

På testsitet var en forhøjet andel af infektionssygdomme pr. medarbejder, nemlig 0,82 sygemeldinger pr. medarbejder relateret til infektionssygdomme hvor resten af virksomheden blot havde 0,66 infektionssygemeldinger per medarbejder. Dette svarede til infektionssygemeldinger for 1,743 mio. kroner for disse 250 medarbejdere i form af 498 sygedage.

MedHelps team af sygeplejersker tager hver dag imod sygemeldinger fra virksomhedernes medarbejdere og systematiserer sygemeldingerne i årsager til fravær herunder infektionssygdomme som forkølelse, influenza, opkast, lungebetændelse og ondt i halsen. Disse data fra over 100.000 sygemeldinger kan vi bruge proaktivt til at forebygge sygefravær. Data viser at infektionssygdomme udgør 56 % af årsagerne til det korte sygefravær i danske virksomheder.

Installation af nudging hygiejne systemer

På testsitets toiletter blev der installeret et smart nudging hygiejne system (LightGuide), som ved hjælp af bevægelsessensorer og lys guider medarbejderen til at sætte fokus på både håndvask og sprit, og samtidig kunne måle hvor mange der vaskede hænder med sæbe og brugte sprit. Samtidig kørte virksomheden en hygiejne kampagne. Omkostningen til installationen var på DKK 98.000.

På benchmark site faldt sygefraværet relateret til infektionssygdomme med 3%, hvorimod at det på test site faldt med 11% i en periode på blot 10 måneder. Dette betød at der på testsitet var et fald i sygemelding pr. medarbejder fra 0,82 til 0,73.

Dette gav en umiddelbar besparelse på DKK 140.000, svarende til en ROI på 40%, som dog forventes at vokse over tid.

Har I brug for et sæt nye øjne på sygefravær? Kontakt os for at høre om hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt os her, og vi vender hurtigst muligt tilbage til dig

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Konkakta oss

Lorem ipsum dolor sit amet.